Полунично-сирний торт

Інгредієнти:

Пісочне тісто: 100 г борошна, 50 г вершкового масла, 35 г цукрової пудри, 1 пакетик ваніліну, 1 жовток.

Бісквітне тісто: 3 яйця, 75 г цукру, 4 столові ложки води, 125 г тертих горіхів (будь-яких на смак), 30 г порошку какао, 1 столова ложка крохмалю.

Сирний крем: 400 г жирного сиру, сік і м'якоть одного лимона і одного апельсина, 100 г цукру, 15 г желатину, 500 г полуниць, 0,5 літра рідких вершків.

Прикраса торта: 250 г полуниць, полуничне желе, терті горіхи, листочки м'яти або меліси.

Приготування.

Пісочне тісто. Просіяти борошно. Вершкове масло, цукор, ванілін і яєчний жовток змішати, додати борошно, швидко змішати тісто. Загорнути в мішок і прибрати в холодильник. Через 20-30 хвилин розкотити тісто у вигляді кола, викласти у форму і випікати в розігрітій духовці при 180-190 * С протягом 20 хвилин. Потім охолодити.

Бісквітне тісто. Жовтки відокремити від білків. Жовтки розтерти з цукром і теплою водою до стану крему. Білки збити в густу піну. Білки, горіхи, какао-порошок і крохмаль додати жовткова крем і все перемішати (обережно але швидко). Бісквітну масу викласти у змащену маслом ту ж форму і випікати в духовці при 180-190 * З 20-30 хвилин. Потім охолодити.

Сирний крем. Сир, сік і м'якоть лимона і апельсина, цукор змішати до консистенції крему. Желатин розчинити у воді і додати в сирний крем. Вимити полуницю. Найгарніші та свіжі ягоди (приблизно половину) розрізати навпіл, решта розім'яти виделкою в пюре. Полуничне пюре перемішати з сирним кремом. Викласти на тарілку для торта спочатку пісочний корж, його обмазати сирним кремом, і зверху покласти бісквітний корж. Зверху і з боків торт промазати залишками сирного крему. Поставити торт в холодильник.

Прикраса торта. Збити вершки і змішати з горіхами. Обмазати ними торт з усіх боків. Викласти часточки полуниці зверху торта. Якщо залишилося желе - полити зверху на полуницю. Прикрасити торт листочками м'яти.

Таке блюдо прикрасить кожний стіл

Смачний"Їжачок"

Полуничне чудо

Ріг достатку

Розкішний торт

Казкова хатинка

"Мухоморчікі"

Склад:

яйця - 4 шт,

помідори - 2 шт,

рибні консерви в олії - 0,5 банки,

зелень,

листя салату,

майонез або сметана,

сіль

Приготування:

Яйця відварити вкруту.

У яйця зрізати низ і акуратно вийняти жовток, щоб не пошкодити білок.

Жовтки потерти на тертці або розім'яти виделкою.

Рибні консерви розім'яти виделкою, додати жовтки, дрібно порізану зелень або зелену цибулю, трохи посолити і все добре перемішати (для соковитості можна на смак додати трохи масла від рибний консерви або ледь-ледь майонезу).

Помідори вимити і розрізати впоперек на 2 частини, з кожної частини помідора за допомогою ножа вийняти трохи м'якоті.

Білки від яєць наповнити рибної сумішшю і поставити на блюдо зрізаною стороною вниз.

Зверху на яйця покласти половинки помідорів і сметаною або майонезом завдати точки на капелюшки грибів.

Прикрасити "мухомори" зеленню.

http://gotovim-doma.by/view.php?r=840-recept-Salat-S-novym-godom!&ftop=1

Гранатовий браслет

Рецепт салату "Гранатовий браслет":

М'якоть копченої курки 150-200гр.

Ядра волоських горіхів 50г (я брала кедрові).

Гранат 1шт.

Варений буряк 1шт (невелика).

Варені яйця 4шт.

Варена картопля 4-5клубня.

Майонез 1 / 2 склянки (можна більше)

М'ясо курки, картопля, буряк, яйця, порізати дрібними кубиками, горіхи подрібнити (я кедрові поклала цілими).

У центр блюда поставте склянку, (високий для соку)

Навколо форми укласти шарами картоплю, курку, буряк, горіхи, яйця, змащуючи кожен шар майонезом. Верхній шар змастити майонезом і посипати залишилися зернами граната (за рахунок граната виходить дуже оригінально, і смачно здивуєте всіх).

Перед подачею приберіть з центру форму. \

Соняшник

Курячу печінку (0,5 кг) обсмажити, подрібнити, укласти 1й шар. майонез.

Печериці (2 уп по 400 гр.) Обсмажити, укласти 2й шар. майонез.

Кукурудза (1 банку) викласти третій шаром, не змащувати.

прикрасити чорними маслинами і картопляними чіпсамізабила сказати, що маслини треба розрізати навпіл і зверху потерти трохи сиру)

Желе "Вишеньки"

Інгредієнти: желе двох кольорів (зелений і червоний), вишня.

Готуємо желе як вказано на упаковці, червоне желе заливаємо в маленькі чарки (стаканчики) туди ж вишню; зелене - відправляємо у страву (глибоку тарілку) тонким шаром, з нього будемо кроїти листочки. Коли все застигне, занурюємо стаканчики в гарячу воду і швиденько викладаємо желе з вишнею на тарілочку, з зеленого желе вирізаємо ножем листочки і прикрашаємо наше страва:) Успіху і смачного!

Смачна парочка

Салатик "Лісова галявина"

Рецептик:

- 1 банка цілих маленьких маринованих грибів (я брала печериці, вони більш виграшна виглядають, та і "ставити" їх у салатницю особливо зручно)

- Зелень (я брала петрушку і кропом. Можна ще й цибулька зелений)

- 2 - 3 варені моркви

- 1 курячий стегенце

- 1 свіжий огірок

- 2 яйця (можна 3. Я люблю всього і побільше!)

- 2 відварених картоплини

- Майонез (оскільки тут у нас тільки густююющій Хельманс, я змішую 50х50 зі сметаною)

- Сіль за смаком

Беремо великий глибокий салатник, вистилає його тонкою харчовою плівкою і починаємо викладати салат шарами в наступній послідовності:

- Цілі гриби капелюшками вниз

- Подрібнена зелень

-Натерта на крупній тертці моркву

- Рясно поливаємо майонезом

- Нарізане дрібними шматочками курячого м'яса

- Майонезом

- Потім нарізаний свіжий огірок (я терла на Беонеровской тертці дрібні такі брусочки)

- Потім терті яйця

- Майонез

- Натертий на крупній тертці картоплю, злегка присолюємо

- Останній шар - майонез

відставляємо салатик просочитися. я робила з утреца, до 12-ї години ночі було те що треба!

перед подачею на стіл, накриваємо салатник стравою, перевертаємо його і акуратно знімаємо плівку. перед вами неземна красотища!! можна помазати грибні головочкі соняшниковою оливою, щоб було особливо красиво! (Я забула, тому вони не дуже блищать, але смак від цього не погіршився ні трохи)

Пиріг "Зебра"

Склад: 5 яєць, 2 скл. цукрового піску, 200г. масла розтопити, 1 склянка сметани, 1 ч. ложка соди, загасити оцтом, 2 скл. борошна (1 склянка = 200 мл)

Всі інгредієнти з'єднати і добре промешать, розділити на дві рівні частини. В одну частину додати 2 ст. ложки борошна, в іншу 2 ст. ложки какао.

Розігріти широку форму, змащену маслом, і вливати в центр по черзі невеликі порції різного тіста (по столовій ложці). Не перемішувати!

Салат-ананас в оточенні заливного

Салат-ананас може бути з будь-яких поєднуються продуктів.: Копчена курка, тертий сир, яйця, шматочки ананаса, майонез. Зелений хвостик-часточки ківі. Дрібні мариновані опеньки імітують шкуру ананаса. Смачно надзвичайно! А щодо форми заливного - читайте нижче! І називається це - яйця Фаберже.

Желейні яйця

Сирі яйця ретельно вимити, зрізати верхівки, вилити вміст і використовувати для різних страв. Порожню яєчну шкаралупу промити, 2-3 хвилини поварити в окропі і обсушити.

Потім змастити зсередини рослинним маслом (зайвого масла бути не повинно).

Влити приготоване холонуче желе, потім вилити і помістити на 15 хвилин у холодильник, щоб шар на внутрішній поверхні шкаралупи застиг. Це запобігає поява продуктів на самій поверхні. А щоб зовнішній шар вийшов ще товщі, можна повторити ополіскування розчином желе. Потім покласти в яйця різні продукти, залити желе і поставити в холодильник застигати. Коли застигне, очистити шкаралупу і подати на стіл. Якщо шкаралупа прилипає до желе, перед чищенням коротко - 2-3 секунди - обполоснути гарячою водою.

Примітка. Для спрощення і прискорення приготування можна попередньо не обполіскувати шкаралупу розчином желе, а відразу закладати продукти і заливати желе.

Торт-пиріг «Медова пісня».

Тісто:

100 г вершкового масла,

2 яйця,

1 склянка борошна (приблизно),

1 / 2 склянки цук. піску,

2 ст. ложки меду,

1 ч. ложка соди.

Крем:

500 г сметани,

100 г волоських горіхів,

жменя чорносливу,

1 / 2 ст.сах.песка

У мисці на невеликому вогні розтопити мед із содою постійно помішуючи поки суміш не спіниться і не стане яскраво золотого кольору (близько 2 хвилин), потім знявши з вогню одразу розчинити в цій мисці порубані масло і цук. пісок, додати яйця все ретельно розмішати, потім борошно щоб тісто було як оч. густа сметана. Пекти в формі на невеликому вогні хвилин 20.

Проткніть корж сірником для перевірки готовності, якщо не липне до сірнику-готове.

Крем: змішати сметану і пісок, поставити в холодильник. Горіхи потовкти, чорнослив порізати дрібно. В одну частину крему додати ч. горіхів, в іншу чорнослив.

Корж дістати з духовки розрізати гарячий на 2 частини вздовж, на нижню ч. покласти частину сметани з черн-му, коли корж охолоне покласти залишок сметани з черн-му, накрити другим коржем, зверху залишок сметани зверху все щільно посипати горіхами. Поставити в холодильник просочуватися. Ви можете в 1 частина крему додати ром або коньяк.

З Коржем вирізати прямокутники і квадрати і побудувати машіну.Колеса робити з печива.

Создать бесплатный сайт с uCoz